Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólam

A- Zsédenyi Andi (Anézsa) vagyok. Történetem 1976-ban kezdődött, amikor rossz helyre pottyantott a gólya. Egy olyan családba, ahol mindig kívülállóként, másképp gondolkodóként, meg nem értettként próbáltam elfogadtatni magam. Mai napig én vagyok a fekete bárány, de már hozzászoktam. 

 

2000-ben végre rászántam magam, hogy kilépjek ebből a környezetből. A lakóhely változtatással viszont nem változott jó irányba semmi. Most már tudom, rossz úton jártam. 2002-ben azonban ezt még nem ismertem fel. Túléltem egy autóbalesetet, amit a barátnőm sajnos nem. Ahelyett, hogy ezt egy figyelmeztető jelnek vettem volna, pokollá változtattam a saját életemet.  

 

Tíz évig kerestem a válaszokat a miértjeimre. Végül sikerült megtalálnom egy szakember segítségével. Mire hozzá kerültem, a lehető legrosszabb dolgokat gondoltam magamról. Tele voltam szorongásokkal, félelmekkel, önbizalomhiánnyal, túl voltam néhány sikertelen párkapcsolaton és a családi problémáim sem jöttek rendbe.   

 

Elindultam az úton, hogy megváltoztassam addigi nézeteimet, rossz beidegződéseimet, de addigra már testi tüneteim is jelentkeztek. Minden módszert bevetettem, hogy elkerüljem a számomra legrosszabbnak tűnő beavatkozást. Kísérletezés volt, de utólag mindig okosabb az ember. Végül rászántam magam és a várva várt szabadság alatt, egy görögországi nyaralást gyomortükrözésre cseréltem. Az azóta elszenvedett napok, hetek, hónapok ellenére azt mondhatom, megérte - az életemet mentette meg.  

 

Gyomorrákkal diagnosztizáltak - még időben. A diagnózis után alig két héttel teljes gyomoreltávolításon estem át. A nyirokcsomóimban nem találtak rákra utaló elváltozásokat. Így  kemoterápiában és sugárkezelésben nem részesültem. Gyógyszert sem szedek.  

 

Az életemért folyamatosan, minden nap küzdenem kell. Kilenc hónap után elmondhatom, egészen jól megy. Ezt a küzdelmet szeretném megosztani blogomban mindenkivel, akit érint, vagy egyszerűen csak érdekel. Itt pedig azokat az információkat szedtem össze, amit ha műtét előtt, vagy a kórházi kezelés után tudtam volna, akkor nem fogytam volna le 38 kg-ra és nem kellett volna a legmélyebb pokolból feljönnöm...de talán kellett ahhoz, hogy ez a kezdeményezés elinduljon. (2012. augusztus)