Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek

 

A könyvben leírtam néhány receptet, melyek táplálóak, könnyen emészthetőek és bármikor fogyaszthatók, szinte soha nem okoznak semmilyen problémát. Ezenkívül írtam még sok ötletet ebédre és vacsorára.

 

Nem szentírás, lehet másképp is, de nekem sokat segített volna anno, ha valaki megmondja, mit lehet és mit nem.

Nem kell lemondani a sütikről, pogácsákról sem, ha lehet, készüljenek házilag, és válasszunk kevésbé krémes, könnyű, puha és friss dolgokat.

Néhány dolgot beszereztem, melyek megkönnyítik az ételek elkészítését, hiszen munka mellett kétnaponta főzök is.

Pl.:

  • elektromos párolóedény
  • kókusz zsír (sütéshez csak ezt használom)
  • kukoricacsíra olaj, néha repceolaj (a naprafogó étolajat teljesen eltüntettem az étrendemből, nem szeretem sem az ízét, sem az illatát, az olívaolaj pedig emésztési problémákat okoz)
  • himalájai só (világos rózsaszín)
  • nyírfacukor
  • növényi tej (az állati eredetű tej helyett! a szójatejet nem szeretem, a kedvencem a mogyoró-, a mandula- és a rizstej, ebben a sorrendben)
  • fűszerek (vigyázni kell velük, némelyiket ki kell iktatni az étrendből teljesen): bors helyett borsikafüvet használok, fokhagyma helyett fokhagymaport, vöröshagyma helyett az első pár hétben csak a tubusos változatát.

Receptek:

  • sajtos brokkoli krémleves
  • burgonyafőzelék
  • császármorzsa kölesből
  • csokis-banános muffin
  • csokis-meggyes muffin
  • házi kakaós keksz
  • túrófánk
  • grízes-túrós süti
  • túrós-burgonyás pogácsa
  • kefires-meggyes piskóta
  • palacsinta
  • túrógombóc
  • rizsfelfújt
  • tortilla
  • tejbegríz
  • almakompót
  • gesztenyegolyók meggybefőttel
  • tojásleves